top of page
shutterstock_1113046553.jpg
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Βρεφικό μασάζ

Ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα βλέμμα είναι οι πιο αναγκαίες ‘τροφές’ για τον άνθρωπο, πόσο μάλλον για τα παιδιά μας. Για να είμαστε ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι χρειάζεται να καλυφθούν, πέρα από τις σωματικές, κυρίως οι συναισθηματικές μας ανάγκες. Το άγγιγμα και το μασάζ από τους γονείς στα βρέφη τους, προέρχονται από πολύ παλιές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. 

50442178_2234022200187870_41345258463103

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δίνονται σημειώσεις και λαδάκι για να ξεκινήσει το μασάζ και στο σπίτι. Το βρεφικό μασάζ είναι βασισμένο στο πρόγραμμα του IAIM (International Association of Infant Massage).

Μέσα από το βρεφικό μασάζ δημιουργούνται δεσμοί βασισμένοι στην αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Οι γονείς ανακαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το παιδί τους και το βοηθούν να χαλαρώσει, χτίζοντας έτσι μια σχέση με γερά θεμέλια.

Ο κύκλος του βρεφικού μασάζ απευθύνεται σε γονείς με βρέφη από 0 έως 12 μηνών αλλά και με παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες από 0 έως 7 ετών. Αποτελείται από 4 ενιαίες εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1,5 ώρας. 

Στις συναντήσεις πραγματοποιείται πρακτική εξάσκηση των μαλάξεων από τους γονείς στο παιδί και μοιράζονται πληροφορίες που αφορούν στο μασάζ. Γίνεται επίσης ανοιχτή συζήτηση πάνω σε θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως το κλάμα, ο ύπνος και οι κολικοί.
 

Συντονίστρια της ομάδας: Αγγελική Δασκαλάκη - Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ IAIM – CIMI (Certified Infant Massage Instructor).
 

Baby Led Weaning - Μετάβαση στις στερεές τροφές με αγάπη

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο εστιάζουμε στις βασικές αρχές εισαγωγής των στερεών τροφών.

"Πότε ξεκινάμε; Ποια είναι τα δείγματα ότι το παιδί μου είναι έτοιμο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Πώς και πόσο προσφέρω;" είναι μερικά από τα θέματα τα οποία θα αναλύσουμε.

Ελάτε να μάθουμε την πρόοδο που κάνει το παιδί ανάλογα με την ηλικία του και τι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά χρειάζεται να καλύψει κάθε φορά.

Συντονίστρια της ομάδας: Αγγελική Δασκαλάκη

baby led weaning εξώφυλλο.jpg

Α' βοήθειες σε βρέφη και παιδιά - Σεμινάριο για γονείς

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις, ακόμα και μέσα στο σπίτι τους, άλλοτε επείγουσες και επικίνδυνες για την ζωή των παιδιών και άλλοτε όχι τόσο.
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές βρεφών και παιδιών. Οι ίδιοι θα μάθουν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση διαφόρων τέτοιων καταστάσεων όπως:

shutterstock_524054230.jpg
 • Πνιγμονή από τροφή 

 • Αιμορραγίες

 • Πτώσεις 

 • Εγκαύματα 

 • Πυρετικούς σπασμούς 

 • Δηλητηριάσεις

 • Αναφυλαξία κ.α.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα εξάσκησης σε προπλάσματα και λόγω αυτού, για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Συντονίστρια της ομάδας: Ελπίδα Δρακοπούλου

Attachment Parenting - Αναθρέφοντας συνδεδεμένα και συμπονετικά παιδιά

Το Attachment Parenting είναι ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για γονείς και φροντιστές παιδιών ηλικίας 0 έως 5 ετών.
Με το σεμινάριο αυτό o κάθε γονέας θα λάβει σημαντικές γνώσεις ώστε να αναθρέψει συνδεδεμένα και συμπονετικά παιδιά. Επίσης, συζητιούνται τρόποι με τους οποίους οι γονείς, θα ενδυναμώσουν το συναισθηματικό δεσμό με το παιδί τους, αλλά και πώς θα αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με σεβασμό. 

DSC_0114-2.jpg

Οι συναντήσεις απευθύνονται τόσο σε μελλοντικούς γονείς (που είτε σκέφτονται να γίνουν ή περιμένουν το παιδάκι τους), όσο και σε γονείς που έχουν ήδη παιδιά ηλικίας 0-5 ετών.
Το σεμινάριο αποτελείται από 10 δίωρες συναντήσεις με διαδραστικές παρουσιάσεις, video και βιωματικές ασκήσεις. (Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ποιες ενότητες επιθυμούν να παρακολουθήσουν).

Δεσμοί Καρδιάς: 8 Αποδεδειγμένες αρχές γονεϊκότητας για να μεγαλώσουμε συνδεδεμένα & συμπονετικά παιδιά!

Συνάντηση 1η – Αποτυπώνοντας μια νέα πορεία: Σπάζοντας τους δεσμούς που δεσμεύουν

Συνάντηση 2η – Αρχή 1η - Προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη,τον τοκετό και τη γονεϊκότητα:Τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονέας

Συνάντηση 3η – Αρχή 2η - Σίτιση/Τροφοδοσία με αγάπη και σεβασμό

Συνάντηση 4η – Αρχή 3η - Ανταποκριθείτε με ευαισθησία

Συνάντηση 5η – Αρχή 4η - Χρησιμοποιήστε το άγγιγμα φροντίδας

Συνάντηση 6η – Αρχή 5η - Διασφαλίστε ασφαλή ύπνο σωματικά και συναισθηματικά

Συνάντηση 7η – Αρχή 6η - Προσφέρετε σταθερή στοργική φροντίδα

Συνάντηση 8η – Αρχή 7η - Εφαρμόστε τη θετική διαπαιδαγώγηση

Συνάντηση 9η – Αρχή 8η - Ισορροπία στην προσωπική και οικογενειακή σας ζωή

Συνάντηση 10η – Αναθρέφοντας τα παιδιά για ένα συμπονετικό κόσμο

Θέματα συναντήσεων:

Συντονίστρια της ομάδας: Μαρία Κυδωνάκη - Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων του προγράμματος "Αttached at the Heart".

Ομάδα στήριξης γυναικών με τραυματική εμπειρία τοκετού
Δουλεύοντας την εμπειρία του τραυματικού τοκετού

Η ομάδα απευθύνεται στις γυναίκες που στον τοκετό τους ένιωσαν έλλειψη στήριξης, φροντίδας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να βιώσουν μια αρνητική εμπειρία, αλλά και σε όσες αισθάνονται πως η έκβαση του τοκετού υπήρξε τραυματική συναισθηματικά με κάποιο τρόπο για εκείνες ή τα βρέφη τους. 

Αυτές οι εμπειρίες, που είναι τόσο συχνές, συνήθως υποτιμούνται και δεν αναγνωρίζονται ως εμπειρίες τραύματος και απώλειας. Κατά συνέπεια, οι μητέρες αισθάνονται πως δεν επιτρέπεται να συζητούν για αυτή τους την εμπειρία και τα συναισθήματα, μιας και επικρατεί η λάθος άποψη: “το μόνο που μετράει είναι να έχεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου γερό κι όλα τα άλλα δεν έχουν τόση σημασία ”. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες μπορεί να νιώθουν θλίψη για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους, σύγχυση για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σχέση με τον σύντροφο τους ή στο συναισθηματικό δεσμό με το παιδί τους.
Στόχος της ομάδας είναι, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και αποδοχής, να διευκολυνθούν οι συμμετέχουσες να μιλήσουν για την εμπειρία τους, να επεξεργαστούν τα συναισθήματα τους και να αναπτύξουν μια κατανόηση για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την εμπειρία.

 

Η ομάδα δουλεύει σε 6 δίωρες συναντήσεις.

Προηγείται μια πρώτη δωρεάν συνάντηση γνωριμίας με στόχο την πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων.

Συντονίστρια ομάδας: Μαρία Κυδωνάκη.

Προετοιμασία του μεγαλύτερου παιδιού για τον ερχομό του νέου μέλους

Ο ερχομός του δεύτερου ή του επόμενου παιδιού σηματοδοτεί το μεγάλωμα της οικογένειας. Οι γονείς βιώνουν για άλλη μια φορά την χαρά, τον ενθουσιασμό και την συγκίνηση για τον ερχομό του νέου μέλους. Αισθάνονται περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά ως γονείς, αλλά και άγχος, που αυτή τη φορά μπορεί να αφορά περισσότερο στο πώς να προετοιμάσουν το μεγαλύτερο παιδί για τη νέα αυτή σχέση, ιδίως αν αυτό είναι μικρό σε ηλικία.

 • Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για
  το αδερφάκι του;

 • Πώς να διευκολύνω την μεταξύ τους σχέση;

 • Πώς να διαχειριστώ τα συναισθήματα ζήλιας /
  θλίψης / θυμού που μπορεί να εκφράσει;

shutterstock_1531702406.jpg

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να θέσουν αυτούς και άλλους προβληματισμούς και να πάρουν απαντήσεις, τόσο μέσα από το θεωρητικό μέρος της συνάντησης, όσο και μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν.

Το εργαστήριο αφορά όλους τους γονείς που έχουν ήδη ένα ή περισσότερα παιδιά και περιμένουν την άφιξη του επόμενου.

 

Συντονίστρια ομάδας: Μαρία Κυδωνάκη. 

Oμάδα στήριξης μαμάδων
"Φροντίζοντας την μητέρα"

Η γονεϊκότητα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλές προκλήσεις. Η μητέρα, συχνά ως πρωταρχικός φροντιστής των παιδιών, καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδιού και όχι μόνο. Το να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική ζωή, μοιάζει πολλές φορές "άπιαστο όνειρο". Έτσι οι μητέρες μαζί με τα δώρα της γονεϊκότητας βιώνουν συχνά υψηλά επίπεδα στρες.
Μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και αποδοχής, οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να στηρίξουν η μία την άλλη στις καθημερινές προκλήσεις της μητρότητας και σε όσα τις απασχολούν σε σχέση με την γονεϊκότητα. Η ομάδα παρέχει το υποστηρικτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι μαμάδες νιώθουν ότι ακούγονται, ενώ καλωσορίζονται όλες οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που αφορούν τη μητρότητα.
Η ομάδα απευθύνεται σε μαμάδες με παιδιά 0 έως 5 ετών και οι συναντήσεις αποσκοπούν στη φροντίδα της μητέρας. Οι μαμάδες που έχουν βρέφη αγκαλιάς μπορούν να τα έχουν μαζί τους στις συναντήσεις. Στην ομάδα γίνονται συχνά βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοφροντίδας.
Αν αισθάνεστε μόνη και έχετε την ανάγκη να γνωρίσετε και άλλες μαμάδες, αν έχετε την επιθυμία να φροντίσετε τον εαυτό σας τότε αυτή η ομάδα είναι κατάλληλη για εσάς!


Συντονίστρια ομάδας: Μαρία Κυδωνάκη.

bottom of page