top of page
Pregnancy.jpg

ΚΥΗΣΗ

Βασικός σκοπός μας είναι η ενημέρωση των γονέων μέσα από τις ομάδες προετοιμασίας, ώστε να μεταβούν ομαλά στο νέο ρόλο της γονεϊκότητας. Μέσα από τις συναντήσεις, οι έγκυες γυναίκες μαζί με τους συντρόφους τους λαμβάνουν πληροφορίες που αφορούν την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία, αποκτώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες γνώσεις αλλά ταυτόχρονα συμμετέχοντας και σε βιωματικές ασκήσεις. Ένα επιπλέον μέλημα μας, είναι η ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών ώστε να δεχτούν τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Με αυτό τον τρόπο, εμπιστεύονται τη φύση τους και το σώμα τους και νοιώθουν δυνατές για τη στιγμή του τοκετού τους, απολαμβάνοντας μία όμορφη εμπειρία.

εικόνα_Viber_2021-09-30_12-44-20-062_edited.jpg

Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού

Τα μαθήματα προετοιμασίας τοκετού είναι συναντήσεις όπου συμμετέχουν ζευγάρια τα οποία περιμένουν τον ερχομό του παιδιού τους. Σκοπός να προετοιμαστούν για τον τοκετό αλλά και για το νέο τους ρόλο ως γονείς.

Η προετοιμασία αυτή έχει ως βασικούς στόχους τόσο την σωματική προετοιμασία της εγκύου όσο και την ψυχολογική - συναισθηματική ενδυνάμωση. Εκτός από τις βιωματικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στις συναντήσεις, τα ζευγάρια αποκτούν επιστημονικά τεκμηριωμένες γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές, λύνοντας οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία, την φροντίδα του νεογνού και τον θηλασμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλα τα ζευγάρια από την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά. Η βασική προετοιμασία ολοκληρώνεται μέσα από 8 συναντήσεις: 

 1. Σημάδια έναρξης και στάδια τοκετού

 2. Αναπνοή και χαλάρωση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού 

 3. Μέθοδοι ανακούφισης κατά τη διάρκεια του τοκετού

 4. Περίνεο - Ασκήσεις για την εμπέδωση του εμβρύου - Εξώθηση

 5. Μαιευτικές παρεμβάσεις και πλάνο τοκετού

 6. Δημιουργώντας δεσμούς από τη μήτρα - Προετοιμασία ζεύγους για τη γονεϊκότητα

 7. Μητρικός θηλασμός ​

 8. Φροντίδα νεογνού

Οι συναντήσεις είναι ομαδικές, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν διάρκεια 3 ώρες. Φυσικά, όποιο ζευγάρι επιθυμεί έχει την επιλογή και των ατομικών συναντήσεων κατόπιν συνεννόησης. 

Είναι σημαντικό για εμάς όταν, μετά από την πλήρη ενημέρωση που προσφέρεται, τα ζευγάρια να επιλέγουν να έχουν ενεργό ρόλο στον τοκετό και να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν στον ερχομό του παιδιού τους.

Η σωστή πληροφόρηση και γνώση είναι δύναμη και βοηθούν πολύ στην αντιμετώπιση του άγχους και του φόβου. Οι γονείς καθώς βρίσκονται σε έναν χώρο μαζί με άλλους ανθρώπους που βιώνουν μια κοινή περίοδο της ζωής τους, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς. Έχει διαπιστωθεί ότι οι έγκυες που συμμετέχουν σε ομάδες έχουν καλύτερη επικοινωνία με το παιδί τους, αλλά είναι και πιο έτοιμες να δεχτούν τις αλλαγές που βιώνει το σώμα τους. Έτσι λοιπόν, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των ζευγαριών ώστε να συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι τους στη γονεϊκότητα.

Συντονίστριες ομάδας: Αγγελική ΔασκαλάκηΔέσποινα Θεοχάρη , Ελπίδα Δρακοπούλου, Μαρία Κυδωνάκη.

Οι μαίες της ομάδα μας προσφέρουν μια δωρεάν συνάντηση γνωριμίας στα ζευγάρια, ώστε να συζητηθούν αναλυτικότερα οι δράσεις μας και να λυθούν τυχόν απορίες.

Hypnobirthing

Γεννώ με βαθιά χαλάρωση

shutterstock_1540035746.jpg

Τι είναι το Hypnobirthing;
Είναι μια μοναδική προετοιμασία για τον τοκετό, όπου η γυναίκα μέσα από τη βαθιά χαλάρωση και τους καθοδηγούμενους οραματισμούς, έρχεται κοντά με το σύντροφο και το παιδί της. Νιώθει ασφαλής, δυνατή, ήρεμη αφήνοντας πίσω τους φόβους κι έχοντας εμπιστοσύνη ότι το σώμα της κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα.

 

Τα εργαλεία του Hypnobirthing βοηθούν τη γυναίκα να απελευθερωθεί από κάθε τι αρνητικό την επηρεάζει και της δημιουργεί ένταση. Τα πλεονεκτήματα της προετοιμασίας και του τοκετού με Hypnobirthing είναι ότι η μητέρα έχει κάνει συνειδητές επιλογές και βρίσκεται σε μια γαλήνη μέσα από τη βαθιά χαλάρωση, ελαχιστοποιώντας την αίσθηση του πόνου. Βρίσκεται στο εδώ και τώρα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, καθιστώντας έτσι αρμονικό το καλωσόρισμα του παιδιού στην αγκαλιά της, πλημμυρισμένη με συναισθήματα χαράς και ευτυχίας που θα θυμάται για πάντα.  

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

 • 10 ώρες συνεδριών μέσα από 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις 

 • Εγχειρίδιο στα Ελληνικά

 • Θετικές επιβεβαιώσεις και εικόνες για τον τοκετό

 • MP3 με καθοδηγούμενες χαλαρώσεις στα Ελληνικά
   

Συντονίστρια της ομάδας: Δέσποινα Θεοχάρη - Πιστοποιημένη KG Hypnobirthing Instructor (Katharine Graves Hypnobirthing)

Prenatal yoga
37w+.jpg

Prenatal Yoga

Γιόγκα για εγκύους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης ανεξάρτητα τη φυσική κατάσταση της εγκύου.

Περιλαμβάνει εξειδικευμένες και απόλυτα ασφαλής ασκήσεις για το σώμα «εν κυήσει», με σκοπό την ενδυνάμωση από μέσα προς τα έξω αλλά ταυτόχρονα και τη διασκέδαση και ευεξία μέσα από ειδικές τεχνικές.

Σχεδιασμένο με εμπνεύσεις από yoga, pilates, tribal dance, μπαλέτο, μπάλα εγκυμοσύνης, μαιευτικές ασκήσεις, ασκήσεις πυελικού εδάφους, αναπνοές γιόγκα-τοκετού, τραγούδι, διαλογισμό, οραματισμό και καθοδηγούμενη χαλάρωση. 

Τα οφέλη του προγράμματος είναι ποιοτική εγκυμοσύνη, ευεξία και εσωτερική ανάταση, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωση και επίγνωση του σώματος. Ακόμη, η καλύτερη οξυγόνωση μητέρας-εμβρύου, η ανακούφιση της εγκύου από τα συνηθισμένα συμπτώματα, η βελτίωση του ύπνου και η προαγωγή του φυσικού τοκετού.

Υπεύθυνη ομάδας: Ξανθή Μαρκουλάκη

Anasamama 37w+

Anasamama 37w+.jpg

Η φάση της εμπέδωσης ενός εμβρύου στη λεκάνη της μαμάς του, επιτυγχάνεται καλύτερα με την κίνηση και την ενεργοποίηση του σώματος της. Η έμφαση βρίσκεται κυρίως στον «δρόμο προς την έξοδο». Ειδικές ασκήσεις και τεχνικές που αφορούν αποκλειστικά στην κάθοδο του παιδιού στη λεκάνη με ευχάριστο τρόπο, εμποδίζοντας έτσι το στρες που παρατηρείται συχνά στο σώμα και την ψυχή της μέλλουσας μητέρας σε αυτή την προγεννητική περίοδο.

Με τη βοήθεια του διαλογισμού, των αναπνοών και του ενεργού τραγουδιού (μέθοδος Leboyer), η μέλλουσα μητέρα συνδέεται με το παιδί της και εμπιστεύεται το ίδιο, το σώμα της και το φυσικό μητρικό ένστικτο της, ώστε να έχει επίγνωση και να είναι ενεργή σε όλα τα στάδια.

Ένα από τα ιδιαίτερα σημαντικά προγράμματα του Anasamama είναι και το πρόγραμμα αυτό, με εξειδικευμένες ασκήσεις για την εμπέδωση του εμβρύου για έναν ομαλό τοκετό.

Αφορά εγκύους από την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά.

Υπεύθυνη ομάδας: Ξανθή Μαρκουλάκη, ιδρύτρια Anasamama

bottom of page